UTCVM Continuing Education

Home

Schedule

Program Participants

Register and Pay Online (Closed)

Mail-In Registration (Closed)


COURSE INFORMATION
Course Coordinator: Dr. Federica Morandi
Email: fmorandi@utk.edu
REGISTRATION INFORMATION
Meeting Manager: Ms. Barbara Campbell
Tel: (865) 974-7264
Fax: (865) 974-4773
Email: bcampbe4@utk.edu

NUCLEAR MEDICINE SHORT COURSE

April 4-6, 2014

Friday, April 4, 2014 Begin End Time Presenter
Welcome and Introductory comments  7:45 AM 8:00 AM 15 min Morandi 
Introduction and Physics Principles  8:00 AM 9:00 AM 1 hr Daniel
Radiopharmacy and Generators 9:00 AM 9:30 AM 30 mins Morandi
Radiation Detectors & Equipment 9:30 AM 10:15 AM 45 mins Morandi
Break 10:15 AM 10:45 AM 30 mins  
Thyroid Scintigraphy  10:45 AM 11:45 AM 1 hr Daniel
Radioiodine treatment  11:45 AM 12:15 PM 30 mins Daniel
Lunch 12:15 PM 1:15 PM 1 hr  
Bone Scintigraphy 1:15 PM 2:15 PM 1 hr Morandi
Laboratory Sessions  in small groups (bone, thyroid) 2:15 PM 3:30 PM 1 hr 15mins Morandi, Daniel
Break 3:30 PM 4:00 PM 30 mins  
Laboratory Sessions  in small groups (bone, thyroid) 4:00 PM 5:15 PM 1 hr 15 mins Morandi, Daniel
Social Dinner  6:00 PM    
 
Saturday, April 5, 2014 Begin End Time Presenter
Computers and Imaging Processing 8:00 AM 8:45 AM 45 mins Daniel
Image Quantification and Counting Statistics 8:45 AM 9:45 AM 1 hr Daniel
Break 9:45 AM 10:15 AM 30 mins  
Portal Scintigraphy 10:15 AM 11:45 AM 1 hr 30 mins Morandi
Lunch 11:45 AM 1:00 PM 1 hr 15 mins  
Renal Scintigraphy 1:00 PM 2:00 PM 1 hr Daniel
Laboratory Sessions  in small groups (PSS, renal et al)  2:00 PM 3:30 PM 1 hr 30 mins Morandi, Daniel
Break 3:30 PM 4:00 PM 30 mins  
Laboratory Sessions  in small groups (PSS, renal et al)  4:00 PM 5:30 PM 1 hr 30 mins Morandi, Daniel
       
Sunday, April 6, 2014 Begin End Time Presenter
Quality Control  8:00 AM 8:45 AM 45 mins Morandi
Positron Emission Tomography 8:45 AM 9:45 AM 1 hr Morandi
Break 9:45 AM 10:15 AM 30 mins  
Miscellaneous: Lymphoscintigraphy, Mucociliary 10:15 AM 10:45 AM 30 mins Morandi
Artifacts  10:45 AM 11:30 AM 45 mins Daniel
Radiation Safety  11:30 AM 12:00 PM 30 mins Daniel
Lunch 12:00 PM 1:00 PM 1 hr